İlyas Uçar - Ebû Rudeyha - Evvâh

'Arapça'yı sıfırdan Öğrenmek İsteyenler!'

E-posta Yazdır PDF
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 1953
ZayıfMükemmel 

Değerli ve kıymetli ziyaretçi dostlarım!

Yaklaşık 4-5 yıldan beri sitemizde yer alan arapça derslerinden istifade edenlerin sayısı yüzbinleri buldu. Tamamen herkese açık olan ve en önemlisi karşılık beklemeden yapılan bu çalışmayı mail ve telefon yoluyla takdir edenlerin sayısı da oldukça fazla. Ben de elimden geldiğince buraya ders eklemeye çalışıyorum ama tüm dersleri ve konuları yazmak ve ders haline getirmek baya zaman alıyor. Yeni dersler eklenecek mi acaba diye düşünenler varsa, bilsinler ki dersler eklenemeye devam edecek inşaallah.

Arapça dersi öğrenme noktasında bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken çok fazla şey olduğunu her zaman vurguluyorum. Neyi öğrendiğinizi, neden öğrendiğinizi, bu iş için nelerden feragat edeceğinizi bilmeniz gerekiyor mesela en başta. Hayal kırıklığına uğramamak ve yarı yolda kalmamak için bu şart. Ayrıca kitaplarınızın ve kaynaklarınızın, özel ders alıyorsanız hocanız da kaliteli ve halden anlayan birisi olması sizi dili öğrenme noktasında bir adım öne çıkaracaktır şüphesiz. İşte bu sayılanlar ve diğer yapılması gereken birkaç husus tamamlandığı zaman arapça öğrenimi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Unutmayın ki zahmet olmadan, rahmet olmaz!

Mail ve telefon yoluyla bu konuda istekte bulunanlara cevap olması ve aklında bu konuda soru işareti bulunanların istifhamlarını gidermek için bu konuyu hazırladım.

  • Ben arapçayı sıfırdan öğrenmek istiyorum ancak hiçbirşey bilmiyorum, hiç kimseyi tanımıyorum, kaynaklara yabancıyım, nereden başlamalıyım diyorsanız, işte size bir seçenek!
  • Özel olarak kolay, anlaşılır, sevdirerek arapça öğretimi!
  • Kişiye göre, isteğe göre, zamana göre, usule göre (ister klasik, ister modern tarzda) ders işleyiş biçimleri!

Daha fazla detay ve bilgi için benimle hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda sizlere elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım inşaallah.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar   

 
+3 #219 Yunus Emre sevimli 26-07-2014 21:59
Hocam ben arapçayı sıfırdan öğrenmek istiyorum
 
 
+4 #218 İlyas Uçar 19-07-2014 22:45
Şu bölümden başlayabilirsin iz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+4 #217 Haluk Kır 18-07-2014 15:18
Hocam selamun aleykum;
Ben inşaat mühendisiyim,ar apçayı sadece Kuran'ı okuduğumda anlaya bilmek için öğrenmek istiyorum.
orta okul imam hatip çıkışlıyım,çok azda olsa arapça temelim var fakat,nerde ise 20 yıl oldu,şu anda yaşındayım.
Özel sektörde çalıştığımdan dolayı vakit sıkıntım da var ama önce ALLAH sonra sizin yardımınızla ,bu arzumu yerine getirmek istiyorum
 
 
+1 #216 Merve Okatan 18-07-2014 13:34
Ben imam hatip lisesi 3 den terk yasim 22 ve arapca ogrenmek istiyorum acik öğretim devam etmek ve bir kizim var 6 aylik evde ogrenmem icin ne yapabilirim
 
 
+1 #215 ezgi altundaş 15-07-2014 23:41
Çok basarili
 
 
+6 #214 İlyas Uçar 10-07-2014 13:26
Öncelikle hoşgeldiniz şu bölümden başlamanızı öneririm: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+3 #213 deniz14 10-07-2014 02:58
arapçayı dil olarak öğrenmek istiyorum. Maddi hiçbir beklentim yok. Okuyabilmek ve okuduğumu anlamak istiyorum. Arap dili edebiyatını anlayabilecek seviyede öğrenmek istiyorum. Sadece kuran okuyabilecek kadar harfleri ve birleştirmeleri biliyorum. Günlük 3-4 saatimi ayırabileceğimi düşünüyorum. Açık öğretim fakültesi ilahiyat bölümünün faydası olur mu bilmiyorum. Mühendisim emekliliğime az kaldı. Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda yardımcı olursanız minnettar kalırım. Kolay gelsin.
 
 
+3 #212 İlyas Uçar 09-07-2014 12:58
Buradan yola koyulabilirsini z: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum

Allah yardımcınız olsun.
 
 
0 #211 ilmie 09-07-2014 12:40
Ben konusmak ve kurani kerim ve baska bir arapca kitap okudumda anamak istiyorum lutfen yardimci olun
 
 
+2 #210 ilmie 09-07-2014 12:37
Ben herseyi bastan orenmek istiyorum
 
 
+3 #209 adem aktas 04-07-2014 11:42
ben hem konuşmak hemde kuran okurken okuduğumu anlamam için arapca öğrenmek istiyorum.50628 86600
 
 
+3 #208 İlyas Uçar 28-06-2014 13:52
Kitap tavsiyesi isteyenler şu bölüme bakabilirler: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/1721-arapca-tavsiye-kaynaklar.html

Dersleri takip etmek isteyenlere de buraya bakabilirler: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/

Zaten bu bölümde gerekli tavsiye ve yönlendirmeler mevcuttur. Mevla hepinizin yardımcısı olsun
 
 
+2 #207 ebru ipekçi 23-06-2014 11:43
ben tatıllerde mıhakkak ek ıs yapmam gerekıyor bursada oturmam nedenıyle turızm ısı yapmak ıstıyorum bunun ıcın gereklı arapcayı en ıyı nasıl ogrenebılırım aslenbıraz bılıyorum mardınlıyım tesekküreler
 
 
+2 #206 Reyhan Seven 22-06-2014 15:46
Merhaba !
Hizli bir sekilde Arapca okuma yazma ögrenmek istiyorum...All ahin izniylede basaracam insallah.
Bana bir Kitap tavsie edermisiniz yada nasil basayayim ❓Allah rizasi icin Bana yardimci olun
Saygilarimla
 
 
+1 #205 s.demet akova 20-06-2014 09:28
sn hocam ben 44 yaşında bir ev hanımıyım.şimdi ye kadar kuran-ı kerimi mealinden okuyordum.ALLAH 'ın izniyle arapca öğrenip öyle okumak arzusundayım.Ra bbim izin verirse .ELİF-BASI kitabından harfleri öğreniyorum.ban a tavsiyeleriniz ne olur?çünku kalın sesli harfler ince sesli harfler konusunda biraz kafam karıştı.bana tavsiye edeceğiniz kitaplar cd ler veya internet siteleri nelerdir.evde imkanlarımla arapçayı (kuran okuyacak kadar)en kolay sekilde nasıl öğrenebilirim.t avsiyelerinizi bekliyorum.sayg ılarımla.
 
 
+2 #204 enlem 16-06-2014 07:36
kuranı kerim ve normal arapça her iki eğitimde varmı? yoksa Kuranıkerim otuz cüz cüz otuz. cüze kadar video anlatımlı dersler yüklerseniz hem siz açısından hemde insanlık ümmeti muhammed s.a.s açısından oldukça yararlı olur. birde bunlarla ilgili kitaplar hazırlar derlerseniz satarsanız ikikaynak birlikte çok iyi olur daha kolay pratik anlamamıza yardımcı olur. yani aslında arap dili tamamen dinimize örf adet kültür gereği olarak yaygınlaşsa kılavye arapça web siteleri yazılı arapça çalışmalarıda olsa çok iyi olur. dünya ahiret için rabbimiiz bizi çok sever. teşekkürler
 
 
+1 #203 börtecine.42 14-06-2014 11:14
Slm turizm le ugraşyorm arapçayı sıfırdan öğrenmek istiyorum ne önerirsiniz.
 
 
+1 #202 börtecine.42 14-06-2014 11:11
Slm sıfırdan Arapca öğrenmek istiyorum turizm ciyim
 
 
+1 #201 HÜSEYİN CİHAN 11-06-2014 12:46
ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN HOCAM. YÜREĞİNİZ SAĞLIK.ALLAH GÜÇ VERSİN.EMEĞİNİZ BOŞA GİTMESİN.
 
 
0 #200 yussa 03-06-2014 08:01
arapça yı sıfırdan ögrenmek istıyorum. içimde arapça ögrenme istegı son bırkaç aydır var ama kaynak bulamadım ben ilçedeyım kurs lar merkezde var. şartlar kursa gıtmeme musait degıl . dükkanımız var ona bakıyorum çocuğumda var evde yararlanacagım bırşey istıyorum
 
 
+1 #199 İlyas Uçar 27-05-2014 23:04
Cihan Bey bu tip işler için maalesef kitaplar pek işinizi görmez kurs öneririm ama bu boyutta çalışan bir arapça kursu var mı onu da bilmiyorum doğrusu. Bol bol radyo dinleyip televizyon seyredin derim.
 
 
+4 #198 cihan şahin 15-05-2014 07:50
merhaba, ben de sıfırdan arapça öğrenmek isitiyorum. ne için arapça öğrenmek istediğimi sorarsanız ben bir şirkette dış ticaret bölümüne bakıyorum ve son zamanlarda ırak, suriye ile çalışıyoruz. günlük pratik konuşma dili ve bazı terimler benim işimiz görür... nasıl çalışmamı tavsiye edersiniz?
Kursa gideyim mi? önerdiğiniz bir yayın var mı?
Teşekkürler...
 
 
+9 #197 zergül beycur 29-04-2014 00:14
arapça öğrenmek istiyorum
 
 
+14 #196 ferayercin 23-04-2014 17:16
İyi günler ben sıfırdan arapça öğrenmek istiyorum nasıl yardımcı olursunuz.
 
 
+6 #195 İlyas Uçar 08-04-2014 21:37
Mevla yar ve yardımcınız olsun, azminizi artırsın.
 
 
+6 #194 ayse yyilmaz 06-04-2014 22:53
52 yasindayim bir yildir kendikendime kuran okumayi ogrendim cok gec kaldim ama kismet bu zamanmis okudugumu anlamak istiyorum
 
 
+19 #193 İlyas Uçar 02-04-2014 19:37
Şu bölümü okuyarak başlayabilirsiniz:
http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+2 #192 kıral 02-04-2014 13:32
kuranı okurken anlamak istiyorum şimdiden teşekkür ederim
 
 
+3 #191 ayşe meltem dinç 01-04-2014 07:33
s.a değerli kardeşim ben çalışan islamiyetle biraz geç tanışan ama islamiyetin hakkını vererek dini bütün bilgileri mesleğimle birlikte yürütmeye çalışmak isteyen garip bir kulum bu fıkıh ilmihal öğrenirken arapça zor oldu almaya çalıştım ama hepsi bir arada ağır geldi ama yaşım ve merakım sebebi ilede beklemek istemiyorum bu kişiye göre zamana göre isteğe göre arapça benim çok işime yarayacak. nasıl faydalanabiliri m
 
 
+3 #190 MSS kadara 25-03-2014 19:41
Arapcayi öğrenmek istiyorum :cry: