İlyas Uçar - Ebû Rudeyha - Evvâh

'Arapça'yı sıfırdan Öğrenmek İsteyenler!'

E-posta Yazdır PDF
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 2188
ZayıfMükemmel 

Değerli ve kıymetli ziyaretçi dostlarım!

Yaklaşık 4-5 yıldan beri sitemizde yer alan arapça derslerinden istifade edenlerin sayısı yüzbinleri buldu. Tamamen herkese açık olan ve en önemlisi karşılık beklemeden yapılan bu çalışmayı mail ve telefon yoluyla takdir edenlerin sayısı da oldukça fazla. Ben de elimden geldiğince buraya ders eklemeye çalışıyorum ama tüm dersleri ve konuları yazmak ve ders haline getirmek baya zaman alıyor. Yeni dersler eklenecek mi acaba diye düşünenler varsa, bilsinler ki dersler eklenemeye devam edecek inşaallah.

Arapça dersi öğrenme noktasında bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken çok fazla şey olduğunu her zaman vurguluyorum. Neyi öğrendiğinizi, neden öğrendiğinizi, bu iş için nelerden feragat edeceğinizi bilmeniz gerekiyor mesela en başta. Hayal kırıklığına uğramamak ve yarı yolda kalmamak için bu şart. Ayrıca kitaplarınızın ve kaynaklarınızın, özel ders alıyorsanız hocanız da kaliteli ve halden anlayan birisi olması sizi dili öğrenme noktasında bir adım öne çıkaracaktır şüphesiz. İşte bu sayılanlar ve diğer yapılması gereken birkaç husus tamamlandığı zaman arapça öğrenimi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Unutmayın ki zahmet olmadan, rahmet olmaz!

Mail ve telefon yoluyla bu konuda istekte bulunanlara cevap olması ve aklında bu konuda soru işareti bulunanların istifhamlarını gidermek için bu konuyu hazırladım.

  • Ben arapçayı sıfırdan öğrenmek istiyorum ancak hiçbirşey bilmiyorum, hiç kimseyi tanımıyorum, kaynaklara yabancıyım, nereden başlamalıyım diyorsanız, işte size bir seçenek!
  • Özel olarak kolay, anlaşılır, sevdirerek arapça öğretimi!
  • Kişiye göre, isteğe göre, zamana göre, usule göre (ister klasik, ister modern tarzda) ders işleyiş biçimleri!

Daha fazla detay ve bilgi için benimle hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda sizlere elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım inşaallah.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar   

 
+2 #268 İlyas Uçar 18-12-2014 13:01
şuraya bakabilirsiniz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+1 #267 eslem erva 18-12-2014 08:35
arapca ögrenmek istiyorm ilahiyat önlisans mezunuyum ve kuran kursu ögreticisiyim dgs ye hazırlanıyorum sıfırdan ögrenmek istiyorm
 
 
+1 #266 admin 17-12-2014 13:04
BEN ARAPÇA BİLMİYORUM NASIL ÖĞRENECEĞİMİDE BİLMİYORUM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ALLAH RIZASI İÇİN
 
 
0 #265 methiye 09-12-2014 12:08
ben arapça öğrenmek istiyorum hiç birşey bilmiyorum sıfırdan öğrenmak istiyorum
 
 
0 #264 SALİM YAZICI 05-12-2014 17:24
arpca öğrenmek istiyorum yardımcı olurmusunuz
 
 
+14 #263 İlyas Uçar 03-12-2014 21:59
Şu bölümden başlayabilirsin iz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+4 #262 minanur 03-12-2014 17:32
selamun aleykum ben ilahiyat hazırlık okuyucam sıfırdan arapça öğrenmek istiyorum sadece kuranı okkuyabiliyorum ama az derecede en temelden nasıl öğrenirim iki ayda nasıl temel atarım yardımcı olursanız sevinirim
 
 
+8 #261 Rayman 17-11-2014 23:38
arapçayı kuranı kerimi anlamak adına öğrenmek istiyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum diğer yandan ben ilahiyatta okumadım kuranı kerimi okumayı zar zor yaz kuranı kerim kurslarına giderek aldım tecvidli okumayı zorla biraz öğrendim çok yapıyorum desem olmaz ve en önemlisi harfleri tam anlamı ile çıkartamıyorum işte kenidmi özetledim...
 
 
+26 #260 İlyas Uçar 17-11-2014 10:16
Şuraya bakabilirsiniz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/1721-arapca-tavsiye-kaynaklar.html
 
 
+4 #259 rauf29 13-11-2014 21:34
arapça kaynak önerebilir misiniz
 
 
+5 #258 İlyas Uçar 13-11-2014 15:28
Şu bölümdeki dersleri ve bilgi notlarını takip edebilirsiniz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+7 #257 Sena ÜSTÜN 11-11-2014 19:49
Selamunaleyküm ben İstanbul dan Sena imam hatibe gidiyorum 6. sınıfım ama hiç bişey anlayamıyorum arapça yı baştan yeniden öğrenmek istiyor varsa kelimeleri ezberlemenin kolay yollarını açıklamanızı rica ediyorum :lol:
 
 
+4 #256 yeter 10-11-2014 23:58
umarım e postayla gönderilen mesajları ciddiye alıyorsunuzdur. Bunu söylememin sebebi böyle çok yere mesaj atıp bir türlü geri cevap alamamam. ben İstanbul İlahiyatta eğitim görmekteyim. Arapça hazırlık. fakat gördüğüm dersler yeterli gelmiyor. kendimi bilgiye aç hissediyorum ve Arapçayı çok daha iyi öğrenip konuşabilmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
 
+3 #255 rovshen 07-11-2014 21:11
ben arapca oyrenmek istiyorum
 
 
+6 #254 harun reşit 03-11-2014 15:27
Ben arap arkadaslarimla konuşup muhabbet etmek icin biranonce arapca ogrnmek istiyorum Teşekkürler
 
 
+13 #253 İlyas Uçar 03-11-2014 14:32
Alıntılandı İlyas Uçar:
Buradan başlayabilirsiniz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/

Buyrun
 
 
+2 #252 sadettin arıcı 03-11-2014 13:44
ben arapca öğrenmek istiyorum
 
 
+6 #251 hamza bayar 25-10-2014 09:23
Selamun aleykum ben hamza izmirden srabca ogrenmrk istiyorum hic bilmiyorum
 
 
+3 #250 zehra coban 24-10-2014 13:07
Arabca ögrenmek istiyorum
 
 
+4 #249 zehra alpaslan 21-10-2014 09:50
arapca ögrenmek istiyorum
 
 
+3 #248 sümeyye Ç. 20-10-2014 20:18
:-) Esselamnaleyküm bn kadıköy tarafından katılıyorm açık lise 9.sınıf imamhatipe gidiyorm ve tek hafta sonu 2saat ders alıyorm ve hiç birşey bilmiyorm orda çok az şey öğreniyorm birazda siz yardımcı olursanız sevinirim selâm ve dau ile..
 
 
+9 #247 İlyas Uçar 18-10-2014 23:22
Buradan başlayabilirsin iz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+10 #246 pinar güneş 18-10-2014 07:20
İlahiyat önlisansa yeni başladım.Arapça yı sıfırdan öğreneceğim inşallah,bana yardımcı olabilir misiniz?
 
 
+4 #245 TARKAN URAL 16-10-2014 12:00
selamun aleyküm
ben a.ö.ön lisans 1.sınıftayım. ve arapça hiç bilmiyorum
aralık ayında sınavım var süre azaldı. internetten dinliyorum arapça hem latin harflerden oluşmadığı hemde çok yabancı olduğum için zorlanıyorum.
Sınavlarda en azından şimdilik başarılı olabilmek için ne önerirsiniz.
HAYIRLI GÜNLER
 
 
+4 #244 ebru palas 15-10-2014 18:03
üstad yazmıştım size daha nce ama çok yoğunsunuz sanırım...arapç a öğrenmek istiyorum...ila hiyat aöf e kayıt yaptırdım...hiç bilmiyorum bu dili...yardımla rınızı beklıyorum...sa ğlıcakla...
 
 
+10 #243 İlyas Uçar 14-10-2014 21:47
şu bölümü inceleyebilirsi niz: http://www.ilyasucar.com/arapca-ogreniyorum/
 
 
+3 #242 musa sumeli 13-10-2014 13:17
arapca ogrenmek ıstıyorum
 
 
+4 #241 ekrem buğra 11-10-2014 21:27
SELAMÜN ALEYKÜM İZMİR KARŞIYAKADA YAŞIYORUM HİÇ ARAPÇA BİLMİYORUM HARFLERİ BİLE TANIMIYORUM KURAN OKUYABİLMEK DERDİMİ ANLATACAK KADARDA ARAPÇA ÖĞRENMEK İSTİYORUM İZMİRDEN KURS YADA NE YAPMAMI TAVSİYE EDERSİNİZ ALLAH RAZI OLSUN
 
 
+1 #240 mustafa bahçeli 11-10-2014 08:56
arapça okumayı biliyorum (kuran'dan) ama arapça bı kelime bilmiyorum. ögrenmek ıştiyorum...
 
 
+3 #239 samii 29-09-2014 10:06
selamün aleyküm hocam bende arapçayı sifirdan öğrenmek istiyorum.bana bi yol gösterin lütfen allah razı olsun.selametle kalın